Järnvägsprodukter

BTI – Bromsprovning

Vår smarta bromsprovningsutrustning (BTI) för rangerbangårdar används i stället för lok för att ladda, göra täthetsprov och prova bromsfunktionen på hela tåg.

Spar tid
Med vår BTI sparas lok och förartid. Hela tågsetet provas i god tid innan avgång. En man kan fylla luft i och utföra bromsprov på flera tåg samtidigt.

Kvalitetssäkrar
Färdiga bromsprov skrivs ut som en rapport med data om provet, rapporterna sparas också i datorn, om önskemål finns kan även datorn kopplas till kundens egna system för överföring av information. Systemet har hög noggrannhet och en robust uppbyggnad.

Lätt att använda
Med en kommunikationsradio ger man styrorder till systemet, systemet svarar med röst, som bekräftelse på order eller när den talar om att ett moment är klart. Operatören kan utan hjälp från andra, utföra kompletta bromsprov.

Mångsidig
Via radion kan man registrera tågnummer och nummer på ”problemvagnar” eller hålla kontakten med kollegor och tågledningen. Anläggningen kan byggas för ett enda eller många spår, vår största anläggning har 48 spår och kan hanteras av några få man.

BTP – Portabel bromsprovning

Nu är den här, den mycket efterfrågade bärbara bromsprovapparaten för utomhusbruk. Vi kallar den för BTP.

Portabel
Den är liten och lätt men med den kan du ändå utföra riktiga bromsprov ute på fält. Den är inte större än en kabinväska och väger endast drygt 12kg.

Robust
Vår BTP är robust byggd och gjord för tuffa nordiska förhållanden. Den klarar att arbeta i -20C, skyfall eller sol och den är byggd för att tåla ganska hårda slag och stötar som kan förekomma när man fraktar den.

Enkel
Det är den mest lättanvända portabla bromsprovutrustning som någonsin byggts, du kan enkelt kontrollera funktionen på vagnens bromskomponenter.

Med vår BTP kan du med enkla manövrar utföra alla prov på vagnen, t ex: täthetsprov på huvudledning / matarledning / bromscylindrar, bromskänslighet, bromsokänslighet, losskänslighet, T-trycksimulering etc.

Komplett
Med denna BTP kan du kontrollera och avgöra fel i styrventiler, reläventiler, regulatorer eller cylindrar. Kort och gott allt som behövs för att göra ett komplett bromsprov ute i fält.

CRC – Styrsystem för kontaktskenor

Elpalko konstruerar och installerar styrsystem med säkerhetslösning för styrning av kontaktskenor i lokverkstäder.

Funktioner
Apparatskåpen är utförda med display för visning av förreglingsstatus samt lägesvisning av kontaktskenor och larmhantering. Vid körning av kontaktskenor förreglas möjlighet att
använda brandposter, traverser, axellyft, lyftbockar etc. (objektspecifikt). Port och fläktstyrning, jorddons övervakning m.m. kan anslutas till systemet. Vi kallar produkten för CRC.

Fördelar
Med vårt system kan du styra, förutom kontaktskenorna, även t ex ljus och ljudsignaler, portar och fläktar. Vårt system är kostnadseffektivt med mycket hög tillgänglighet förenat med låga servicekostnader. Med varje CRC levereras komplett nyckelsystem (objektspecifikt) för säkerhetslösning av arbetsplattformar, stegar, traverser jorddon m.m.

Förreglinssystem

 

Här ska texten om förreglingssytem vara.